Kenneln

Jag heter Yvonne Sjödin är gift med Sören, vi bor i Njurunda söder om Sundsvall. Vi har två vuxna pojkar, Robert och Magnus.

Började min hundbana 1996 när jag köpte min första hund Fedra, en Irish softcoated Wheaten Terrier som vi skulle ha som sällskapshund. Hon kom från Rocky Child´s Kennel på Alnö. Vi tog oss upp och tävlade Elitlydnad, Uppflyttad till lägre spår, Agilityklass 3 och Hoppklass 2, godkänt anlagsprov i viltspår. Fedra var en speciell hund som lämnade oss hösten 2006, vi saknar henne väldigt mycket. 1999 skaffade jag Katja, även hon från Rocky Child´s Kennel hon var med oss till hösten 2012. Henne tävlade jag i Lydnad, LP1, Agilityklass 1, Hoppklass 3, Godkänt i viltspårets anlagstest, Utställd 1:A med CK.

Jobbet med mina hundar har gjort att jag även utbildat mig som allmänlydnadinstruktör och agilityinstruktör inom Njurunda BHK. Det jag tycker är roligast är nog ändå att träna och ha agilitykurser.

Sen började jag fundera på annan ras, valet blev Långhåriga Hollandse Herdershond. Köpte Blaze från Happy Workmate`s kennel i Götene 2004 hon var med oss till hösten 2015. Cibel är en dotter till henne som jag behöll från min första kull.

2009 fastnade jag för en till ras, Mittelspitz och i början på 2010 hämtade jag Feeona från Cefeus i Hudiksvall, hon bor på foder hos min syster. Sparade en valp i hennes första kull, Zegra och hon i sin tur fått en kull där vi har sparat Winna. 2015 flyttade Alwa från kennel Dagsljus in till oss.

Jag kommer att föda upp Mittelspitz i liten skala. Långhåriga Hollandse Herdershond ligger lite på is då jag för tillfället inte har någon avelstik.

Mitt mål är att försöka behålla och utveckla raserna som sunda, friska, arbetsvillig, sociala hundar.

Kontakten med valpköparna är viktig för mig. Jag älskar att höra om vad hittar på. Om detta gjorde dig nyfiken, om det är något du undrar, om du har frågor angående raserna, eller om du helt enkelt bara vill slå mig en signal och prata hund. Då finner du Kontaktinformation här

Mer om Zegra, Winna och Alwa kan ni läsa under Hundarna
Har även en sida för mina Änglahundar!

 
%d bloggare gillar detta: